Să nu te minți că, după ce îl ierți că te-a înșelat, nu o va mai face. Rar, există situații în care înșelatul devine învățătură de mine și se rezumă doar la „o dată”.

După ce i-ai iertat-o o dată, de două ori, de n ori, va deveni obișnuit ca tu să fii veșnic cel care iartă orice. Or tu ar trebui să te respecți pe tine și, oricât de greu ar fi, să tai răul de la rădăcină. Pentru totdeauna. Unul care a înșelat și a două oară se va lăsa de sportul ăsta, la fel cum se lasă un dependent de nicotină de țigări – niciodată sau pentru o scurtă perioadă. Știu că vei suferi, vei fi tentat să ierți, să îți încalci principii, însă vei suferi mai mult dacă îl vei ține lângă tine.

Să înșeli persoana iubită este denigrant și pentru cel care o face, nu doar pentru cel pe care, dimineață, îl țineai strâns la piept. Dacă vrei o altă persoană, păstrează cel puțin respectul față de ea și spune-i că nu îți mai dorești relația. Și apoi, poți să îți faci de cap cât îți poftește inima.

Tu, cel înșelat, fii deștept și nu-i mai oferi încă o asemenea ocazie – pleacă și bucură-te de oamenii care țin cu adevărat la tine. În orice postură te-ai afla, mereu se lasă cu suflete frânte și regrete tardive.

Hai măcar să fim sinceri!