De la A. am învăţat multe lecţii, chiar dacă abia începea să-mi dea creierul. Ea era mai mare ca mine, aşadar creierul ei înflorise de ceva vreme. A avut răbdare, tact, şi multă dragoste pentru mine. Toate acestea într-o perioadă scurtă, de ordinul săptămânilor.

Am învățat cum să mă raportez la o femeie, ce să fac, ce să nu fac, cum să fiu şi cum să evit să fiu.

Am învățat că dacă voi fi mitocan, nu voi avea nimic de câştigat. Inițial, nu am crezut, aşa că am încercat şi am cules furtună. Am remarcat că nici să ţii femeia doar în puf, să-i permiţi să se joace cu mintea şi sufletul tău, nu e bine. Echilibrul este esenţial. Mi-am dat seama că nu trebuie să renunţ la viitorul meu pentru vreo femeie decât dacă sufletul mă va implora să îl duc la acea femeie.

Nu este frumos să-ți bați joc de fete, de femei. Dacă vrei doar sex, să te asiguri că nu se ajunge la lacrimi. Unele femei mai plâng atunci când au orgasm, dar alea sunt alte lacrimi. Dacă vrei să iubești, deschide-ți sufletul şi ochii, iar, la un moment dat, te asigur, va apărea femeia care să-ți dea fiori.

Unele femei nu te vor vrea pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce ai. Iar dacă găsești o asemenea femeie, ia-o la mişto şi las-o să treacă pe lângă tine. Femeia independentă financiar este o femeie care merită respect şi apreciere.

Atunci când iubești, să nu renunţi la luptă decât atunci când ajung să te lupți cu morile de vânt. Sunt oameni ce trebuie lăsaţi să plece şi nu se vor mai întoarce vreodată, nici măcar pentru o secundă.

Acest text este un fragment din volumul I al romanului Jurnalul unui Adam. Dacă te-am făcut curios, poți afla mai multe de mai jos.