Când un om îți oferă sufletul pe tavă și tu îl ignori, se cheamă prostie. De fapt, dacă vei continua să pășești de-alături se va transforma într-o greșeală pe care s-ar putea să o regreți. Absența ta din viața ei este nemotivată, deși de fiecare dată găsești câte-o scutire pe care o folosești în favoarea ta. Dar știi că orice om are o limită a răbdării?

Dacă tu nu îți apreciezi femeia alături de care împarți o masă, un pat, un apartament, bucurii și momente dificile, mereu va exista altul dispus să îi ofere tot ceea ce tu-i refuzi. Și nu vorbesc de lucruri materiale, căci o femeie adevărată îți va dori sufletul, nu banii – banii îi poate face și singură. Dacă tu crezi că după ce o ai, poți sta cu mâinile în sân, în scurt timp vei observa că altul stă cu mâinile în sânii ei, iar tu ai rămas pe dinafară. La figurat. Și dacă te va înșela, deși nu este un lucru ce-i stă în caracter unei femei adevărate, trei sferturi de vină este a ta. Ai renunțat prea ușor să o mai dorești, să îi mai fi prezentul, mulțumindu-te cu frânturi de amintiri din zilele când încercai să o cucerești.

Dacă habar nu ai ce femeie se află lângă tine, cât de mult râvnește după tine, cât de mult își dorește să-i fii prieten, iubit, amant, cu siguranță va afla altul ce secrete ascunde femeia ta. O să o descopere așa cum tu nu ai făcut-o niciodată și crede-mă că am văzut cât de mult se reflectă calitatea unui bărbat în zâmbetul unei femei. Tot altul îi va acoperi golurile pe care tu le-ai ignorat conștient. În timp ce tu taci, el îi va vorbi și-i va deschide sufletul. În timp ce tu urli, el îi va spune un banc bun și îi va reaminti cât este de important să râdă. Tu uiți de ea, iar altul îi reamintește de ea.

Din proprie experiență, pot spune că majoritatea femeilor vor zăbovi lângă un bărbat neatent atât cât este nevoie pentru a se convinge că pot pleca liniștite.

Ține minte și asta: dacă nu o apreciezi tu, cu siguranță o va face altul