Despririle, în orice condiii s-ar întâmpla, inevitabil dor. Despririle dor pentru c înc mai ai în tine pri din cellalt, amintiri cu el i poate prea multe întrebri fr a avea i un rspuns la ele.

Îmi aduc aminte de relaiile mele anterioare i de, s zic aa, învățăturile deprinse din ele. Relaiile mele de pân acum, în mare parte, au însemnat cunoatere, descoperire, joac. Au însemnat s descopr i s m descopr. De asemenea, au însemnat hormoni muli i liberi, sex prost, sex bun, dezndejde, nepsare, amuzament, dorință, înelat, durere. Totodat, aceste relaii au însemnat i maturizare, pentru c nu-mi place s trec asemenea gâtei prin ap i s rmân cu nimic în cap.

Am crescut. Frumos, urât? Nu tiu, înc nu pot trage o concluzie i cred c cei care pot trage o asemenea concluzie sunt cei din jurul meu. Pentru c, dup cum bine tim, oamenii tind s fie subiectivi cu ei înii.

Totui, dup aceste relaii, am îneles cum merg lucrurile. Am îneles c nu pot s îmi bat joc dup cum m taie capul. De fapt, am îneles c nu trebuie s îmi bat joc, pentru c, da, exist karma. Am îneles c nu poi pretinde fr s oferi mcar pe atât. De fapt, mai bine s oferi cât poi i… s primeti ce i se d – dac a fost insuficient, eu am plecat la mai bine. Poate c nu a fost frumos, dar, cu siguranță, a fost sntos.

De-a lungul timpului, am îneles c o relaie ce te ine pe loc nu este deloc sntoas – trebuie s îi dai drumul celuilalt oricât de greu i-ar fi. E mai greu s stai cu omul nepotrivit decât s o iei de la capt de unul singur. Am învățat c acolo unde nu este sinceritate, nu este nimic bun – doar iluzii ce, la un moment dat, se vor rsfrânge asupra sufletului. Aadar, am ales calea corect de a face lucrurile.

Am mai învățat c, uneori, ochii ce nu se vd, se uit, pentru c în clasa a 11-a am încercat o relaie la distanță i n-a mers. Desigur, alteori, îi provoac un dor greu de alinat – depinde de persoana în cauz i de sentimentele investite, cred eu. Poate c distana nu o fi vreun impediment în calea iubirii, dar nu este pentru mine. Eu vreau tangibilul, vreau acum i aici, nu cândva. Aa simt c sunt eu construit. Nu e nimic greit s vrei cândva pentru c ar putea însemna mai mult decât clipa prezentului, dar fiecare om tie ce este mai bine pentru el.

Mi-am dat seama c pentru a gsi linitea lâng o persoan, trebuie s fii cea mai bun variant a ta – iar, dup ce ai gsit-o, s nu o ucizi cu lucruri mrunte, cu orgolii sau, pur i simplu, din reavoință ori incontiență. Cred c aici pot include relaia mea cu Andrada, de acum ceva vreme.

Totodat, am realizat c femeile nu difer mult de brbai – unele-s ieftine, altele i-e mai mare dragul s le ai în brae. Depinde i de noroc. Când am fost clcat pe coad, am reacionat. În timp, mi-am dat seama c cel mai bine era s mulumesc pentru clipele frumoase i s plec – fr s murdresc ce, pân atunci, construisem cu sfinenie.

Am realizat c doar sexul nu salveaz i nici nu îmbuntățete o relaie pe cât de mult cred alii. Sexul este, de fapt, o prelungire a ceea ce numim cu toii iubire.

i poate cea mai important chestie pe care am deprins-o este s m bazez pe instinct atunci când îmi aleg oamenii alturi de care s triesc fiecare zi. Când simt s renun la unii, renun. Când simt s lupt pentru a-i ine lâng, m conformez – e greu în ziua de azi s gseti oameni sinceri, care s te plac aa cum eti.

Despărțirile dor, dar îți sunt lecții de viață!

P.S: dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l cu cei dragi!