Îmi doresc un an mai bun decât cel care a trecut. Și nu pentru că 2018 nu a fost unul bun, ci pentru că, în egoismul meu, vreau mai mult. Și ca totul să fie ca la carte, evident, trebuie să și trag tare pentru ca la finele lui 2019 să pot spune că, da, a fost mai bun.

Îmi doresc un an în care iubirea să fie prezentă pentru că, de cele mai multe ori, fie că recunoaștem sau nu, ea este motorul care trage toata hardughia numită viață. Fie că vorbim de iubirea aia egoistă, de noi înșine, fie că vorbim de iubirea altruistă, față de cel de lângă noi. Fără iubire nu se termină lumea, însă devine totul mai insipid, inodor, incolor.

Îmi doresc un 2019 în în care să râd cu gura până la urechi. Și când voi avea motive ce mi-l șterg de pe față, să găsesc rezervele necesare pentru a îl repune acolo unde-i este locul. Nimic nu este ușor, dar, vorba aia, și când nu mai pot, mai pot puțin. Sunt asemenea oricăruia dintre voi – îmi place să râd până mă doare stomacul și rămân fără aer. Doar o singură viață avem.

Îmi doresc ca în acest an să adun lângă mine oameni buni, oameni pe care mă pot baza, oameni ai căror religie este sinceritatea. De ce? Pentru că am planuri și am nevoie de oameni pe care mă pot baza și care se pot baza pe mine. Pentru că, nu-i așa, împreună suntem mai puternici.

Îmi doresc ca în acest an planurile de care vă spuneam puțin mai sus să mi se îndeplinească. Chiar dacă vor însemna și sudoare, frustrare, nervi întinși la maxim, deznădejde, disperare. Nimic bun nu vine ușor, de asta m-am convins. Vreau să privesc în urmă și să fiu mulțumit cu ce am realizat, pentru că, atunci când ne-om duce, important va fi ce am lăsat în urmă.

Îmi doresc să mă distrez mai mult decât în 2018, un an în care m-am simțit ca un mic pensionar. Pentru că 2018 a însemnat multe schimbări cu care a trebuit să mă obșinuiesc, însă mi-am promis că pe 2019 nu-l mai pierd prin casă, printre rânduri, printre degete. Cu orice risc.

Și poate că ar mai fi multe de spus, însă cred că astea-s esențiale. Și pentru mine, și pentru tine, cel care citește asta. Presupun că, într-o oarecare măsură, asta-ți dorești și tu.