Într-o zi, ea îi iese în cale și îi dă lumea peste cap. Așa cum nu a mai reușit nicio altă femeie. Într-o zi, el va avea ochi doar pentru ea, restul femeilor devenind simple siluete ce se pierd în marea de oameni.

După multă vreme, simte căldura unei îmbrățișări, pasiunea unei sărutări, sinceritatea unui cuvânt. Iar sufletul începe să se deschidă în fața ei – nu îi mai este teamă și nu mai trebuie să poarte o mască. Poate fi imperfect, pentru că cea de lângă el îl iubește fix așa cum este el.

Pentru ea – așa și-a promis – va muta munții din loc, va despărți mările, va aduce luna de pe cer. Atât de mult își dorește să o vadă fericită, încât ar face tot ce îi stă în putere pentru a o vedea zâmbind! Chiar și pentru câteva clipe. Știe că o femeie iubită este o femeie din cale afară de fericită!

Va fi sincer cu ea, pentru că minciunile vor lăsa răni urâte în urmă. Și n-o vrea rănită nici în ruptul capului. Când iubești, nu poți provoca durere. Ah, de fapt, o va minți doar atunci când vrea să o surprindă, pentru că altfel nu s-ar mai numi surpriză, nu?

Îi va fi cel mai bun prieten. O va susține atunci când lumea îi fuge de sub picioare. O va sfătui atunci când totul pare de neînțeles. O va încuraja când nimic bun nu se arată în zare. Va lupta alături de ea, pentru că fericirea ei este și fericirea lui.

Pentru un bărbat care iubește o femeie, niciun sacrificiu nu este prea mare, nicio luptă nu este prea grea, nicio dorință nu este de neîndeplinit, niciun vis nu este de neatins.

Și, spre deosebire de ceilalți bărbați care au mințit-o că o iubesc, el o va lua de mână și o va face fericită. Cea mai fericită!