Știu că, uneori, tinzi să iei totul de-a gata. Și dacă ne-am rezuma doar la lucruri, ar fi ok. Însă, printre chestii materiale, tinzi să iei de-a gata și omul care te iubește ca pe ochii din cap. Știi că poți să-i faci orice, pentru că iartă. Doar te iubește, nu? Iar tu așa ai fost învățat – oamenii care te iubesc iartă câte în lună și stele. Și ce păcat să crezi o asemenea prostie. Ar fi fost mai bine dacă ai fi învățat că pe oamenii care te iubesc nu-i rănești. Dar, deh, toate la timpul lor. Și sunt sigur că viața îți va da ce-ai dat la rândul tău. Da, Karma este o curvă, însă una bine intenționată.

Și crezi că femeia de lângă tine n-o să se sature să plângă din cauza ta, că n-o se sature să te vadă cum flirtezi cu altele, că n-o să se sature să fie cea cu care ștergi pe jos când ai tu nervi. Și crezi că ea te va iubi indiferent de ce-i faci. Și mai crezi că după ce ți-a zis primul „Te iubesc!” totul îți este destinat, rezervat, garantat. Știu, poate că, uneori, ți-a lăsat impresia că n-o să te părăsească niciodată. Și a făcut asta pentru că încă mai crede în tine, încă mai crede în ziua aia, în care tu vei realiza cât rău îi faci și te vei opri.

Și dacă crezi toate lucrurile astea, să știi că te înșeli!

Acum, cât încă ea este lângă tine, cât încă încearcă să îți explice ce și de ce nu-i place, cât încă te așteaptă acasă, cât încă te strânge în brațe, cât încă te sărută pe frunte, cât încă simte că nu poate respira fără tine … acum, ar fi bine să realizezi ceea ce ai și să îi oferi cei mai frumoși ani din viața ei.

Altfel, dacă ai s-o pierzi, ai să mori. Nu, nu fizic. Sufletește. Pentru că, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, te vei trezi și vei realiza ce ai avut, ce n-ai ținut și, în final, ce ai pierdut. Și să știi că oricât de bărbat te-ai crede, oricât de dur, oricât de mult ți-ai spune că mai sunt și alte femei, n-o să te ajute deloc.

Când ai pierdut ceea ce îți era suflet, ai murit. Și nu exagerez.