Până să te lovești de momentul în care realizezi că femeia pe care au pierdut-o sau au dat-o în schimbul unor partide de sex era tot ce aveai mai scump, ești sigur că sufletul nu doare, că amintirile nu contează, că zilele cu ea nu se vor termina.

Și când decizi să îi calci sufletul în picioare, dai peste o nemernică care, la rândul ei, îți calcă în picioare ce porți în partea stângă a pieptului. Și degeaba era sexul ca în filme, degeaba îți împlinea fanteziile dacă, acum, te-a lăsat în fundul gol. Și așa, în fundul gol, încerci să te întorci la femeia care, zi de zi, te aștepta acasă cu un zâmbet cald și o îmbrățișare strânsă. Și n-o mai găsești, căci a plecat să își caute fericirea, a plecat să își adune sufletul spart, cu ceva timp în urmă, de tine.

Și abia acum realizezi cât era de importantă, cât de multă culoare aducea în viața ta, câtă liniște făcea în tot haosul lumii. Și acum realizezi că amintirile cu ea nu pot fi șterse apăsând butonul Delete. Și te apasă amintirile astea. Te apasă atât de tare încât, în unele momente, îți dau lacrimile. Și acum realizezi că zilele cu ea au fost finite, pentru că n-ai știut cum să ai grijă. Acum îți dai seama că ai pierdu-o, chiar dacă, până să-i întorci lumea cu susul în jos, ai fi băgat mâna în foc că n-o să își aleagă propriul drum, ce nu te inclide pe tine.

După ce dai de o c*rvă pentru care nu contat ce ești, pentru care nu a contat ce dorințe ai, pentru care nu a contat ce temeri ai, pentru care nu a contat nimic, abia acum realizezi că acasă era comoara pe care nu credeai că o vei pierde. De fapt, nici măcar nu credeai că ce ai acasă valorează ceva.

Poate că după experiența asta, cu toate că ai pierdut-o pe singura femeie, în afară de maică-ta, care te iubea necondiționat, vei învăța să iubești femeia care îți face din casă acasă. Sau, cel puțin, sper să înveți asta și să o apreciezi cu adevărat.

Să ții minte un lucru – c*rve găsești la orice pas, iar ele te vor lăsa în orice moment. O femeie care te iubește și se dedică pentru voi o vei găsi după câțiva ani de căutări, iar ea îți va fi alături oricât de jos ai ajunge.