Te văd cum îl ții de mână în timp ce ții ochii în pământ. Te aud cum urli în interiorul tău, dar, pentru lume, afișezi cel mai calm zâmbet. Te simt căbai vrea să pleci, dar rămâi, ca o stâncă, lângă el de fiecare dată.

Ești masochistă de dragul lui. Ești masochistă de teamă că nu vei mai găsi un bărbat care să îți spună un „te iubesc”. Ești masochistă pentru că tu crezi că nu mai există viață după el. Așa ești tu, de o naivitate debordantă. Prostuțo!

Eu nu pricep de ce alegi să fii o prizonieră în loc să nu îți oferi mult mai mult? De ce îți place să rămâi legată de omul pentru care, de-o vreme, ești invizibilă? Ah, te minți că te vede? Da, așa este, singurul moment când te vede este când te trântește în pat și te … știi tu ce. Unii bărbați închid ochii ziua și-i deschid noaptea în pat, să ții minte asta.

Îți consumi sufletul lângă el, în loc să ți-l înflorească altul. Să știi că sufletul este un bun consumabil. Odată pierdut, n-ai să-l mai regăsești niciodată. Crede-mă pe cuvânt, căci eu am fost aproape să-l epuizez, însă am avut noroc că, în al 12-lea ceas, m-am trezit și mi-am resetat viața. Pierzi ocazii, pierzi bărbați care te-ar iubi până la cer și înapoi, nu doar de la ușă până la țigara de după. Pierzi viață, pierzi zâmbete, pierzi suflet, pierzi tot ce ai mai de preț – te pierzi pe tine pe tine, prostuțo!

Hai, desprinde-te de ce te schilodește și du-te-n lume! Cucerește-o cu zâmbetul tău, cu ochii tăi strălucitori, cu pașii tăi delicați, dar siguri! Sunt mulți bărbați mult mai bine decât ceea ce ai acum. Nu-ți fie teamă, n-ai să pățești nimic dacă îl abandonezi pe el în trecut. Trecutul, odată cu sticlele de vin consumate, se uită. Poate că nu total, dar atât cât să te poți îndrăgosti de tine și de un bărbat care te merită.

Prostuțo, nu fi monomaniacă!

Deschide-ți sufletul și lasă-l să se hrănească! Deschide ochii și uită-te-n jur! 

Inspirație: