Draga mea, nu doar astăzi, de 8 Martie, ci în fiecare zi, să îți aduci aminte că ești femeie. Și spun să-ți aduci aminte pentru că, uneori, uiți să mai fii și lași drum liber oricui vrea să dea cu tine de pământ. Dacă ești femeie, nu, nu ești mai slabă decât noi, bărbații. Dacă ești femeie nu, locul tău nu este neapărat la cratiță, la spălat șosetele și chiloții bărbatului. Nu, locul tău este în viața lui. În viața aia, de zi cu zi, în care voi împărțiți totul.

Ce să-ți mai doresc eu și să nu-ți mai fi dorit altcineva?

Îți doresc ca de astăzi să-ți descoperi puterea ce zace în acele mâini gingașe, în acea voce suavă, în acei ochi limpezi. Să-ți dai seama că poți, dar trebuie să vrei. Ești atât de puterică încât suporți durerile nașterii despre care am auzit că sunt crunte. Dacă le poți face acelor dureri, sunt sigur că poți face față și altora mult mai mici.

Ești importantă în viața noastră, a bărbaților. Sunt sigur că lumea ar fi un loc mult mai trist fără voi, femeile, chiar dacă, uneori, ne faceți zile fripte. Vă iubim și cu, și fără acele zile. Vă iubim pentru că doar asta știm să facem când vine vorba de a atinge fericirea.

Și, totuși, vreau să-ți mai spun ceva, draga mea. Să nu îți bați joc de noi, de bărbați. Să fii cu noi, fix așa cum îți dorești să fim noi cu tine. Iubește și lasă-te iubită – așa vei fi fericită.

Astăzi, pune-ți cel mai frumos zâmbet din câte ai. Și păstrează-l pe chip de acum încolo. Și îmbracă-te cum te simți cel mai bine, îndreaptă spatele și pășește încrezătoare spre viitor! Nimic rău nu ți se va întâmpla, pentru că știu că ești pregătită de orice!

Îți spunem și astăzi, de 8 martie, dar și în fiecare zi: Mulțumim că exiști!