O singură dată am să îți cer să fii bărbat. La începutul relației. Atât. În rest, nu îți voi mai aminti. Dar cască bine urechile, te rog. Dacă poți, transmite-i și sufletului tău ceea ce urmează să îți spun.

Dacă nu vrei să-mi fii partener de drum, să trecem peste obstacole, să ne chinuim pentru fericirea din final, te rog să-mi spui. Nu am să te consider nici laș, nici nepăsător, ci am să te înțeleg și am să-ți respect decizia. Este mai ușor să te știu absent de la început decât să mă simt abandonată la mijlocul drumului.

Dacă mă vrei doar în pat, nu și-n viață, nu îmi spune vorbe dulci cât să-ți cad în plasă. Poate că vei ști cum să mă îmbrobodești, cum să mă faci să-mi pierd mințile – și eu sunt tot om și nu aleg mereu ce este bine. Dar dacă asta este singura ta dorință, te rog, fii bărbat și spune-mi de la început ce cauți, căci eu caut un bărbat care să-și asume o relație, nu o aventură.

Dacă simți că sunt prea cicălitoare, prea grijulie, că mă plâng prea mult, te rog, spune-mi. Nu ține în tine până când mă vei ignora total. Se poate să greșesc, se poate să nu văd lucrurile așa cum sunt, așadar am nevoie ca tu, atunci când e cazul, să fii ca apa rece pe care o arunci în fiecare dimineață peste ochi.

Te rog, dacă te-ai săturat de relația noastră, când va fi să fie, spune-mi ca un bărbat că trebuie să pleci, dar nu mă înșela. Nu mă face de râs în fața altor semene de-ale mele, căci nu ar fi deloc fair play din partea ta. Suport mai ușor lipsa ta decât durerea dezamăgirii.

Dacă vei întâlni o femeie mai bună decât mine, dacă-ți va fura, fără să vrei, mai întâi privirea, mai apoi inima, te rog fă ce-ți spune sufletul. Fii bărbat și urmează-ți fericirea, căci sigur aceea nu este lângă mine – cel puțin nu acum. Voi accepta, nu-ți voi pune piedici, te asigur.

Atât îți cer, o singură dată, să fii bărbat, te rog!

– zise ea.