Știu că-ți e greu să crezi că un bărbat poate fi fidel unei femei. Nu greșești crezând că bărbații înșală, dar fiecare vârstă are nebunia ei. Am înșelat și eu, și nu doar o dată. Am înșelat pentru că nu-mi păsa. Am înșelat pentru că nu primeam ceea ce aveam nevoie de la femeia din fața  mea și eram prea prost să pot să-i spune că nu o mai vreau.

Da, mare parte a bărbaților înșală la un moment dat. Unii vor înșela mereu, indiferent de femeia pe care o au, dar ăștia-s puțini. Ceilalți se vor opri și-și vor concentra eforturile spre a păstra femeia din fața lor.

Asta a fost introducerea.

Acum cuprinsul.

Draga mea, să păstrezi un bărbat lângă tine nu este mare lucru, nu trebuie să fi terminat trei facultăți, două masterate și un doctorat.  Un bărbat, oricât de infidel ar fi el, atunci când va întâlni femeia care îi va pune batista pe țambal, se va dedica întru totul ei. Nu ai nevoie de studii superioare, cursuri de perfecționare ori lecții de voodoo.

Pentru a păstra un bărbat lângă tine, în primul rând, trebuie să înțelegi ce înseamnă să fii femeia aia pentru el. Să nu crezi, draga mea, că dacă pregătești masa, speli șosetele, ștergi praful, dai cu aspriratorul și îi calci cămășile, va fi de ajuns pentru a-l păstra. Un bărbat copt are nevoie mai degrabă de un partener, nu de-o servitoare. Cel care te tratează ca pe una responsabilă cu confortul lui, te va înșela la primul pas.

În al doilea rând, pentru a păstra un bărbat lângă tine trebuie să nu aibă nici el, nici tu acel ultim cuvânt cu ”Da, dragă!”. Când femeia este prea docilă, prea sluarnică, bărbatul se plictisește și este cuprins de un sentiment de siguranță. Iar acest sentiment de siguranță îi va permite să meargă la altele, fiind sigur că tu-l vei aștepta acasă. Pentru a păstra un bărbat trebuie să-i dai sentimentul că este în siguranță, că ești a lui, dar doar dacă te merită.

În al treilea rând, pentru a păstra un bărbat trebuie să-i dai libertate. Dacă va fi să te înșele, să te lase cu ochii în soare, oricât de mult l-ai controla, o va face – cred că este scris în natura umană. Trebuie să-l lași liber, să-și demonstreze singur că nu are nevoie de alta înfară te tine. Să-l lași să se întoarcă la tine pentru că-i dictează sufletul, nu pentru că-l stresezi cu mesaje și apeluri. Iar dacă va călca strâmb, nu-i nimic, capul sus și ce-i al tău e pus deoparte.

În ultimul rând, pentru a păstra un bărbat lângă tine trebuie să-i zgudui principiile și stereotipurile legate de femei. Trebuie să-i zgudui temerile și să le transformi în speranțe. Trebuie să-i zgudui și patul, dar mai tare sufletul.

Un bărbat poate fi păstrat. Trebuie doar să găsești formula magică.