Draga mea, dă-i dracului de bani, suflet să aibă! Mă refer la bărbatul alături de care alegi să-ți petreci o mică parte din viață ori, dacă e cu noroc, întreaga viață. Poate că acum nu înțelegi ce-ți spun eu, dar, cu timpul, când vei vedea că, oricât de plin ai stomacul, sufletul parcă-i tot flămând dacă cel de lângă nu te iubește sincer.

Degeaba vei avea cele mai scumpe lucruri dacă sufletul îți este sărac de iubire, dacă trupul îți este sărac de atingeri calde, dacă buzele-ți sunt sărace de sărutări pasionale. Bogăția lumii, rar coincide cu cea a sufletului. Ai să vezi tu când crești că un buchet de flori simplu îți poate oferi fericirea de care ai nevoie și care niciun ceas, oricât de scump, nu ți-o poate aduce. Că o plimbare prin parc, ținându-l de mână pe bărbatul care te iubește din suflet, îți poate oferi ceea ce trei concedii scumpe nu pot.

O casă, înainte de toate, se face cu dragoste, iar mai apoi cu bani. Să știi că degeaba stai într-un palat dacă sufletul îți doarme-ntr-o cocioabă. Nu-mi spune că nu vei avea ce să mănânci, că nu vei avea un acoperiș deasupra capului, căci știu că nu te mulțumești cu puțin. Dar, de fiecare dată, ție să-ți ceri cel mai mult, apoi celui de lângă.

Să aibă mult suflet bărbatul, căci oricât de mulți bani ar avea, ei nu-ți vor oferi, neapărat, și respectul, grija, atenția, devotamentul și aprecierea lui. Îți vor oferi, de cele mai multe ori, o stare de disconfort când vei vrea să-ți spui punctul de vedere. Vei fi redusă de tăcere de munții de bani, pe când iubirea lui sinceră te va lăsa să-ți spui toate ofurile.

Draga mea, banii nu-ți vor oferi niciodată ceea ce un suflet bun îți poate da. Banii îți vor da obiecte și prea puține amintiri de care să-ți amintești cu drag. Iubirea exact opusul – multe amintiri și puține obiecte.

Iar dacă tu vei fi cea cu mulți bani, atunci lasă-ți sufletul să aleagă după bunul său plac.

Poate că vei căuta unul cu bani mulți, unul care să-ți ofere tot ce-i mai scump pe lumea asta. Și poate vei găsi și va fi om bun. Draga tatii, îți spun doar că situația lui financiară nu trebuie să fie primul criteriu de selecție, dar, până la urmă, tu stabilești ce contează la bărbatul din fața ta.