Îți scriu din postura de fostă iubită. Vreau să stabilesc încă de la început că aceste rânduri nu sunt un semn de împăcare, o rugăminte de a fi primită înapoi. Nu! Sunt cuvintele ce nu au fost spuse până acum.

Încă mi-e dor de tine, de ce să te mint? Dar mi-a fost mult mai dor de mine, de cea care eram înainte de a te cunoaște. Astăzi, când mă uit în oglindă, încep să mă recunosc. N-ai fost un bărbat rău, doar nepăsător. Or, indiferența taie mai adânc decât orice răutate. Nu ai fost prezent la ora în care ți-am vorbit despre cum să nu-ți bați joc de femeia care te iubește necondiționat. Am aflat ulterior că erai la o alta care te învăța cum să o pui capră. Poate că-ți este mai de folos.

Mă transformasem, dragul meu, în femeia în care îmi jurasem că nu voi fi vreodată. Uite că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Dai mai mult, primești mai puțin.Cel puțin, așa a fost în cazul nostru. Ți-am dat totul, mi-ai luat totul, lăsând în loc doar scuze. Mă săturasem să ți le aud, să ți le cred, dar, atunci, nu eram suficient de puternică încât să mă desprind de bărbatul pe care-l iubeam nebănuit de mult.

Mi-a fost mai dor de mine, femeia cea puternică, cea care nu acceptă toate mojiciile unui bărbat doar de dragul lui. Mi-a fost dor să pun piciorul în prag – cu mine, nu cu tine. Ți-am permis atât de multe și pentru ce? La ce bun să te iert la infinit?

Uite că dorul de mine m-a ajutat să prind puteri. Ca Poppey când mânca spanac. Așa și eu – mi-au crescut mușchii sufletului și am reușit să mă desprind de tine. M-am deșteptat – mai bine mai târziu decât niciodată.

Mi-am adus aminte cât de importantă sunt pentru mine și pentru cei câțiva oameni care mă iubesc sincer. Mi-a fost dor să mă privesc în oglindă și să mă recunosc câtuși de puțin. Mi-a fost dor să pun capul pe pernă și să nu mă podidească lacrimile. Mi-a fost dor să pot merge drept fără ca vreo greutate să-mi atârne pe umeri.

De ce am stat atâta vreme lâng tine? De proastă și pentru că speram că ești un bărbat onest. M-am înșelat cu a doua parte, că de prima sunt sigură.

Oricum, îți mulțumesc!