Iubito, azi este ziua cea mare. Este ziua în care ai ultimul tău show. Nimic pornache, nu o spun în acel sens. De asemenea, este ultima ta ocazie să îmi demonstrezi că am ales corect. Că nu m-am înșelat niciodată în privința alegerii. Sau că nu voi avea de ce să regret.

Astăzi, te las să îmi reproșezi tot ce n-am făcut bine și ai fi vrut să fie făcut altfel. Să îmi spui, cu dezamăgire-n ochi, că ți-ai fi dorit să o ardem ca Bonnie și Clyde. Adică mai golăneşte, mai pe filing, furând cu zâmbetul pe buze tot felul de chestii folositoare sufletului nostru. Însă, pentru a înțelege mai bine prudența mea, să știi că n-am vrut să risc relația noastră pentru o nebunie. Deși, poate că ar fi trebuit să risc mai mult. Eh, n-am avut suficient sânge în instalație, poți spune și așa.

Tot astăzi, aș vrea să îți dau ocazia să nu te mai cenzurezi. Știu, ai vrut, de multe ori, să îmi spui câte ceva de dulce. Te-am simțit din priviri și îți citeam pe buze când mă trimiteai de unde am venit. Cu părere de rău, nu mai încap. Dar, astăzi, fiind ultimul show, te rog să nu te mai cenzurezi. Spune-o verde în față și promit că nu mă voi simți deranjat.

E ultimul tău show. Profită de ocazia asta, căci alta nu vei mai avea. Astăzi, poți să îți faci de cap tu și mie îmi poți face capul calendar. N-am să scot un sunet de protest care ar putea să întrerupă distracția ta.

Dar, după ce se termină showul, te rog să revii cu picioarele pe pământ, să nu mai împrumuți pretenții ce le auzi pe la diverse prietene. Ți-am oferit ce-am putut, de fiecare dată. Știu, ți-a ajuns, însă ai văzut la altele mai multe. De când contează ce-i în grădina vecinului?

Eu sunt iubitul tău, nu eroul responsabil de bunăstarea ta pe toate planurile. Așadar, când n-ajunge partea mea, te rog să mă completezi.