Femeilor triste, dezamăgite, cu speranțele năruite, voi când aveți de gând să zâmbiți? Când veți realiza că trece viața pe lângă voi, în timp ce vă plângeți amarul în pumn și vă furați șansa la fericire? Când vă adunați bucățile de suflet?

Când?

Fericirea voastră nu depinde de unul ca mine, deși poate fi influențată. Dar, nu-i dependentă, trebuie să înțelegi acest aspect. Fericirea ta, dragă femeie, o găsești mai întâi în propria persoană, mai apoi, la cei din jurul tău.

Nu-ți lega visurile de un bărbat decât dacă ești sigură că este cel alături de care vei petrece restul vieții și, alături de care, vei fi la bine și la rău, la bucurie și necaz. Altfel, fii dependentă doar de tine.

Când le dai aripi speranțelor tale, nu le lăsa să migreze pe un alt cer. Lasă-le la tine pe cer, căci acolo tu stabilești vremea. În primul rând, asigură-te că cerul tău permite zborul. Și, te asigur, se vor împlini mult mai multe și mai repede dacă nu le vei lega de o altă persoană.

Dacă vreunul ca mine te-a dezamăgit, acceptă durerea, dar nu o transforma într-un mod de viață, căci nu vei face nimic altceva decât să refuzi tot ce te poate bucura. Ține-ți mintea și sufletul deschis pentru când vei întâlni acea jumătate, alături de care să fii un întreg.

De ce să fii tristă, femeie?

Nu uita că ai o singură viață, una singură în care poți purta tocurile și rochiile preferate. Ai o singură viață în care cineva se va putea îndrăgosti de zâmbetul tău cald. Una singură, în care poți mânca oricâtă ciocolată îți poftește sufletul. Desigur, se poate depune, așadar fă puțină mișcare și pentru trup. Dar, doar dacă asta simți.

Ai o singură viață în care poți fi femeia care-ți dorești să fii. N-o risipi fiind pierdută printre eșecuri și dezamăgiri, căci timpul nu ți-l va putea da nimeni înapoi.

Zâmbește, draga mea! Ești puternică!

Capul sus, spatele drept și calcă sub tocuri tot ce te frământă și consumă!