Bărbații se luptă. Din diverse motive, dar, unul dintre cele mai importante, este femeia care le este alături. Și, în primul rând, bate-te cu tine.

Luptă-te să devii un bărbat responsabil, care-și asumă greșelile și știe să-și revendice tăcut meritele. Știu că-i greu, dar bate-te să înveți să-ți ceri scuze.

Luptă-te să devii un bărbat sincer, care nu vede minciuna ca fiind șmecherie.

Luptă-te să devii un bărbat bogat intelectual și material. Dacă ai minte, vei știi să nu risipești banii pe femei care doar asta caută.

Luptă-te să devii un bărbat dur cu lumea, dar sensibil cu ea. Femeia trebuie ținută în palmă și uneori pe ghipi cât să nu se plictisească, dar niciodată-n injurii și pumni.

Să lupți să devii un bărbat bun pentru conviețuit, nu doar unul bun pentru sex.

La fel să faci și pentru lucrurile în care crezi cu adevărat, pentru oamenii importanți din viața ta, pentru a păstra ceea ce iubești lângă tine. Luptă-te  să-ți scoți din vocabular cuvântul ”nu pot” – nu există ”nu pot” când ai obținut bogăția intelectuală de care am scris mai sus.

Luptă-te pentru a obține ceea ce vrei, ceea ce meriți, ceea ce-i al tău. Cu tine, cu alți bărbați. Poate că vei părea asemenea unui șmecheraș de cartier, dar, ține minte, scopul tău față de al celui din colțul blocului diferă radical.

Să lupți pentru femeia de lângă tine! Să devii mai bun pe zi ce trece și arată-i că ești tot ce are nevoie, astfel nu-i dai motive să te lase pentru alții mai bătăioși. Luptă-te  pentru devotament, căci știu că-n gena noastră infidelitatea este mai pregnantă. Tind să cred că avem momente de superficialitate mai des decât femeile.

Să știi că, de cele mai multe ori, lupta nu va fi una fizică. Rareori vei fi pus față în față cu un alt bărbat și obligat să-ți sufleci mânecile cămășii și să ataci ori să contraataci. Niciodată n-o numi apărare, căci ceea ce-i de apărat trebuie apărat doar față de tine.

Și, nu în ultimul rând, să lupți cu tine să devii cea mai bună varianta a ta!