Draga mea, când mergi la maică-ta în vizită, te rog frumos, transmite-i mulțumirile mele pentru că a crescut o doamnă. Da, mă, despre tine-i vorba!

Maică-ta, bag de seamă, te-a învățat să fii sinceră, ţi-a explicat şi-ai înţeles că adevărul îndepărtează doar oamenii slabi, pe cei care refuză să-și vadă defectele, iar oamenii curaţi îl acceptă. Tu nu știi să minți, iar mie-mi convine să am o femeie brutal de sinceră la braț.

Văd că te-a dăscălit bine și ți-a explicat cu răbdare că nu merită să calci sufletul nimănui în picioare, că astfel devii un om mic. Dar, te-a învăţat să distingi binele de rău, oamenii buni de cei perverşi.

Trebuie să-i transmit mulţumiri că ţi-a explicat diferenţa dintre eleganţă şi vulgaritate, că te-a îndemnat să porţi acele haine frumoase asortate cu-n suflet frumos. Ţi-a vorbit despre feminitate şi cât de mult contează în faţa unui bărbat respectabil să ştii să te porţi ca o femeie.

Te-a învăţat să pui preţ pe ceea ce este omul, nu pe ceea ce are. Ţi-a explicat că trupul şi sufletul nu se vând pe bani pentru că, ascuţindu-ţi mintea, poţi să-i faci cu uşurinţă. Te-a convins să devii independentă încât să poţi să-ţi cumperi ce vrei, să te plimbi pe unde vrei fără a depinde de bărbatul de lângă tine.

Te-a dăscălit bine când ţi-a spus că singurul bărbat în braţele căruia să te arunci fără să te gândeşti de două ori nu este cel care-ţi promite lucruri măreţe, ci cel care deja a început să le înfăptuiască.

Trebuie să-i mulţumesc pentru că ţi-a oferit libertatea, dar ţi-a explicat că orice acţiune are şi reacţiune şi că uneori regretele sunt mai mari decât bucuria de moment – oricum, regretele sunt mai pregnante decât bucuriile. Şi-aşa ai ajuns să alegi cu grijă, responsabil, asumat, gândind de două ori înainte.

Te-a mai învăţat să-ţi păstrezi demnitatea – mai bine mănânci demnă pâine goală decât să mănânci caviar înstrăinându-te unuia. Imaginea odată pierdută este foarte greu de spălat, pe când banii pierduţi pot fi făcuţi în câteva zile la loc. Mai bine să te arate lumea ca fiind săracă la pungă, decât săracă cu duhul.

Încă o dată, îi mulţumesc mamei tale că a crescut o doamnă!