Fără discuții, orice bărbat își dorește să aibă o femeie în pat. Dar unii vor să aibă o femeie și în suflet, știind că golul din suflet nu poate fi umplut doar cu sex, oricât de mult ai face. Degeaba o ai în pat, dacă tot ceea ce faci este să alergi printre cearșafuri și taxiuri, printre poziții și farmacii, în timp ce sufletul îți stă pe loc. Tragi linii pe perete, de fiecare dată când mai pleacă una din dormitor – sufletul tău seamănă un condamnat care își numără zilele până la eliberare.

Femeile pe care le-ai avut devin numere, în niciun caz amintiri sau experiențe, cel mult subiect de discuție cu amicii la bere. Un timp te va măguli numărul crescând al tipelor ce au venit seara la tine și au plecat dimineața, înainte de a te trezi. Dar mai apoi, vei vrea să ai, să păstrezi și să iubești o singură femeie – liniile gravate pe acel perete nu-ți vor măguli și sufletul. Rămân relicvele unei fericiri aparente.

Și ce dacă o ai în pat? Am trecut prin astfel de clipe și niciodată nu m-am simțit mai fericit decât atunci când am iubit – când femeia pe care o țineam de mână a devenit iubită, prietenă, parteneră de pat – sex și somn. Când sufletul mi-a răsuflat ușurat că am început să-l bag în seamă, deși numărul se împuținase și sunt convins că o parte din mine nu era foarte mulțumită.

La ce bun să ai o femeie doar în pat, dacă nu are cine să te ia în brațe când ți-e frig, ori să te asculte, să te sprijine și să creadă în tine? La ce bun să ai un pat, dacă el vede doar filme porno și niciun film de dragoste? Va veni vremea când el, patul, va deveni loc pentru sex, pentru spus ofuri și pentru mâncat. Ți-ai plastifiat sufletul de zici că e păpușă gonflabilă, ba chiar are același rol – i-o tragi de fiecare dată când alegi cantitatea, și nu calitatea.

Sunt de acord că există o vârstă când i-o tragi … sufletului. Dar nu pierde din vedere că vine și momentul în care va trebui să te oprești și să îi pui femeii din fața ta inelul pe deget.

Nu știu cât mai ții minte femeile pe care le-ai futut, dar sunt sigur că le mai ții minte pe femeile pe care le-ai iubit.