Dacă ai de gând s-o dezamăgești, în primul rând, să-ţi fie ruşine că ai aşa ceva-n căpşorul tău de Don Juan! Totuşi, dacă ai de gând să-i calci în picioare sufletul, să fii unul dintre motive pentru care va considera că bărbaţii-s porci, înainte de a călca strâmb, adu-ţi aminte de câteva lucruri.

Adu-ţi aminte că atunci când aveai nevoie de cineva să te facă să te simţi bărbat, ea s-a înhămat la treaba asta, fără să-i pese prea mult că s-ar putea să fie o simplă daună colaterală.

Adu-ţi aminte că a avut răbdare cu tine atunci când erai pierdut şi i-ai cerut timp să îţi regăseşti firea. Nu te-a grăbit, nu te-a ameninţat că te lasă, nu ţi-a pus absolut nicio condiţie. A aşteptat tăcută, c-un zâmbet pe chip şi două buze care-ţi sărutau fruntea când îţi spunea „nu-i nimic, este şi mâine o zi”.

Adu-ţi aminte c-a lăsat orgoliul la uşă, că s-a deschis în faţa ta, fără să-i pese că dacă ai fi ales să pleci, dacă ar fi fost o simplă partidă, ai fi putut să-i iei totul. Ţi-a dat sufletul şi nu te-a rugat să promiţi nimic.

Adu-ţi aminte că a fost remediu pentru zilele tale proaste, pentru răceala din toamnă, pentru singurătatea ce te apăsa, pentru dorinţele ce voiai să ţi le împlinească. Adu-ţi aminte că, uneori, a uitat de ea pentru a te avea pe tine mereu în faţa ochilor.

Ţi-a dat aripi când sufletul îţi atârna greu, ţi-a dat motive să crezi când te îndoiai de tine, ţi-a reînviat speranţele când erai cât pe ce să chemi preotul să le îngroape. Adu-ţi aminte de tot ce a făcut ea pentru tine, de toate sacrificile ei, de toată dăruirea de care a dat dovadă în timpul petrecut lângă tine.

Adu-ţi aminte că atunci când o priveau lacomi alţi bărbaţi, ea te strângea mai tare de mână, să te asigure, fără să-ţi vorbească, că este a ta şi doar a ta, că tu eşti singurul şi cel mai important bărbat din viaţa ei, că te vrea în pat, în viaţă şi în suflet. Doar aminteşte-ţi.

Dacă ai de gând s-o dezamăgești, mai gândeşte-te dacă merită!