Dă-mă dracului și o să vezi cum mă ridic, o să vezi cum se reinventează femeia, o să vezi că toate durerile-mi devin cărămizi pentru fundația viitoarei femei care voi fi. Dă cu sufletul meu de pământ, te voi privi calmă, poate că voi strânge din dinți de durere, dar nimic mai mult. Îl voi ridica de jos, îl voi duce la mine acasă și-l voi îngriji fidel până se va însănătoși. Când îl voi scoate din nou în lume, va fi unul mai puternic.

Dă-mă dracului înșelându-mă și ai să vezi cum ți-ai bătut joc de tine. Singur singurel. Ai să vezi cum tot ce-am fost va deveni o amintire, cum tipa aia caldă devine stană de gheață. N-am să te privesc cu dispreț – nu cred că ai merita nici măcar asta. Am să te privesc cu milă, gândindu-mă la haosul din capul și sufletul tău, la faptul că ai reușit să distrugi cu o simplă partidă de sex tot ce am construit cu mari eforturi. Cât de naiv poți fi!

Dă-mă dracului și spune-mi că n-am fost bună de nimic, că m-ai înșelat pentru că îți lipsea ceva. De fapt, nu-ți lipsea nimic, dragule, am fost blândă cu tine și niciodată nu ți-am dat impresia că m-aș putea lipsi de tine – aici a fost greșeala mea, dar sunt om și eu și mai greșesc din când în când.

Dă-mă dracului și ai să vezi că nu voi huli următorii bărbați din viața mea. Nu sunt atât de proastă, iar ei nici nu merită să sufere pentru că tu mi-ai ruinat încrederea în bărbatul din fața mea. Nici pentru că nu ai putut fi tot ce pretindeai că ești nu mă va determina să nu-i cred. Am încredere în om, dar până la proba contrarie.

Dă-mă dracului și îmi vei da o lecție din care voi avea multe de învățat. După lacrimile ce le voi vărsa singură, fără pansamente, fără minciuni, pur și simplu, singură, doar eu cu mine, voi avea un zâmbet și mai frumos decât cel din ziua în care mi-ai spus că mă iubești.