Cum este acea femeie?

Fiecare om o descoperă în felul lui.

Mereu mi-am dorit să întâlnesc un om frumos, calm și cald. Un om care știe cum să rămână frumos indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul lui. Un om care să fie lângă mine când am nevoie și să mă lase să fiu lângă el atunci când are nevoie. Un om care să îmi încălzească sufletul cu zâmbetul lui.

Nu știu să explic sentimentul pe care-l trăiesc acum.

Acum, când am lângă mine o femeie puternică, dar care știe cum să se lase protejată. Acum, când am lângă mine o femeie frumoasă până în adâncul măduvei, a cărui zâmbet îmi alungă norii de pe cerul sufletului meu. Care știe să nu fie monotonă și care nu mă plictisește niciodată. Căreia, din mândrie, îi este greu să-și recunoască greșelile pentru că știe că iubirea este iubire dacă un ”îmi pare rău” se transformă într-o faptă, într-o îmbrățișare tandră, plină de înțelesuri doar de noi doi știute. O femeie care știe să se aranjeze și cum să își poarte rochiile și pantofii. Care știe să fie la înălțime în orice împrejurare. O femeie inteligentă și curajoasă. Complicată. Complexă. Simplă.

Blândă uneori, dură alteori. O femeie care știe cum să obțină ce vrea fără a profita de bunătatea celor ce o înconjoară. Care știe că atât timp cât face parte din viața unui bărbat ea va fi singura pentru el. O femeie căruia nu îi este rușine să plângă și căruia nu îi este rușine că are un suflet docil, copilăresc. Pentru ea, cei pe care-i iubește sunt cele mai de preț averi și cele mai frumoase cadouri pe care le-a primit de la Dumnezeu. Căruia nu îi e rușine, dimineața când se trezește lângă mine, de cum îi stă părul.

Dragostea este pentru toți, dar trebuie privită dincolo de dorințele proprii.