Există un timp al iubirilor necondiționate, fără „dar”, fără „poate”, fără „dacă”. Când iubești iresponsabil, fără să te intereseze prea mult dacă este reciproc, cât de lungă este povestea ta, dacă se va termina abrupt sau veți fi fericiți până la adânci bătrâneți. Este o vreme a iubirilor pătimașe, de maximă intensitate, când simțurile se ascut la fiecare privire, vorbă, atingere, când simți totul până în adâncul inimii. Când totul este prezent – aici și acum.

Însă, uneori, se întâmpla ca celălalt să nu țină pasul cu sentimentele tale, cu toată nebunia clipei și se sperie. Așadar, alege să plece, renunțând, poate greu, poate ușor, la tot ceea ce voi aveați. Pune semnul exclamării la finalul propoziției ”Eu plec”. Și dus a fost.

După o luptă ce se dă între tine și tine, între disperare și consolare, între regret și resemnare, între ură și iubire, între nervi și pace interioară, renunți să mai aștepți ca cel care te-a lăsat cu ochii în soare se va întoarce. Și schimbi foaia, lăsând în urmă acel „Eu plec!”. Dar la fix o secundă după ce ai decis să începi să trăiești din nou, ghici cine apare? Desigur, trecutul!

Unii oameni pleacă, pentru a avea unde să se întoarcă. Și, așa cum am fost și eu în locul celor care plecau pentru a avea unde să se întoarcă, marea majoritate sunt bărbați. Femeile sunt mai stabile emoțional, cu toate că amenință cu despărțirea atunci când sunt supărate – cele mai multe doar amenință, nici nu se gândesc să pună punct relației. De fel, bărbații amenință mai puțin, dar o pun în practică. Așa cum am făcut și eu și mare mi-a fost mirarea când am simțit să mă întorc. Desigur, mi s-a spus că nu am am loc în prezentul ei.
Se întoarce la tine pentru că nu a găsit altceva mai bun, iar tu ești un fel de o soluție de rezervă. Puțini se întorc umili și la fel de puțini ți-au simțit lipsa în clipele în care nu mai erați un cuplu. Puțini se întorc din dragoste, cei mai mulți din comoditate – lângă tine aveau un loc călduț și sigur. Însă după zilele, poate chiar lunile de lupte interioare, chiar mai vrei trecutul înapoi? Chiar vrei să-i mai dai ocazia să fie originea irosirii tale?
Pe bune, când trecutul te caută, spune-i că a greșit adresa! Profită de prezentul pe care-l ai deja și pentru care ai trecut prin foc.