Nu îți voi vorbi despre o femeie oarecare, despre cea ahtiată după bani și faimă, despre cea a cărei inteligență lasă de dorit. Îți voi vorbi despre femeia care știe să fie femeie, care cunoaște valorile ce trebuie apreciate, care luptă pentru independența materială, care nu-și dorește de la bărbatul de lângă ea decât ceea ce nu poate obține singură.

Pentru a dori o femeie e nevoie de o simplă privire, încât imaginația, mintea și sufletul să ți-o ia la goană spre ea. Pentru a avea o astfel de femeie este nevoie de puțin curaj, o invitație în oraș și vorbe potrivite, dar pentru a o păstra lângă tine trebuie să fii un bărbat al naibii de bun. Genul acesta de femeie nu acceptă jumătăți, mizând pe totul sau nimic.

Un bărbat al naibii de bun este destul de inteligent încât să-i stîrnească interesul, să o facă să-și dorească în fiecare zi o altă zi lângă el. Să o determine să vină cu sufletul la gură și să îl cunoască, descopere, să îl citească, să îl răscitească, să îl întoarcă pe toate părțile – este ca un film bun pe care ea l-ar revedea de sute de ori! Un bărbat al naibii de bun știe că o astfel de femeie poate renunța la o partidă nebună de sex pentru mai multă atenție, tandrețe și respect – sexul, pentru ea, este mijloc, nu scop.

O asemenea femeie, pentru că tot am adus în discuție, oferă respect bărbatului de lângă ea, așadar, la rândul său, un astfel de bărbat îi va acorda tot respectul lui, altfel știe că ea va pleca. Un bărbat al naibii de bun o respectă cu fiecare ocazie: când sunt doar ei doi, când ies în oraș cu prietenii, când ea este în bucătărie, la duș sau când fac sex. Respectul este asemenea unei linii continue: fără întreruperi, fără încălcări. El se va juca mai mult cu mintea ei decât cu sentimentele pentru că știe că un bărbat al naibii de bun nu-i calcă sufletul în picioare, nu o dezamăgește și nu o amăgește cu vorbe mari. El tace și face.

Să păstrezi o femeie lângă tine nu este tocmai un lucru ușor. Eforturile tale nu se vor încheia odată cu prima tăvăleală, ci trebuie să fie constante – nu te gândi că va fi o muncă de Sisif, ci una făcută din dragoste.

Dacă ea te face să te simți mândru că o ai la braț, oferă-i același sentiment și ei!