Dragi femei, poate că v-ați întrebat deseori de ce înșală bărbații. Poate că n-ați găsit răspuns sau poate că ați generalizat într-un mod pueril, crezând că toți sunt la fel. Nu, faptul că avem penis nu înseamă că vă vom înșela. Mă rog, mă refer la noi, ăștia cei care au capul pe umerii, nu între picioarele alteia. De aici pornim discuția:

Bărbatul înșală pentru că este curios. Deasigur, toate au o limită de vârstă. După ce a ajuns să descopere câteva femei (nu știu ce înseamnă pentru fiecare acel câteva ca număr, dar știu că bărbatul simte când s-a săturat să tot descopere), se va opri la una singură. Fie pentru o viață, fie până când o descoperă pe cea care-i este soritită – în acest caz, nu va înșela, ci va alege să încheie relația pe care o are pentru femeia care-i va fi fericire veșnică.

Bărbatul înșală pentru că încă nu este suficient de matur emoțional. Partidele de sex cu diverse femei i se par mai antrenante decât cele de acasă. Îi arată cumva că încă mai are farmec. Îi validează cumva bărbăția. Păcat însă că în tot acest demers calcă în picioare tot ceea ce s-a clădit cu sufletul. Însă, cum nimeni nu este perfect, uneori un vagin într-o cameră de hotel înseamnă mai mult decât sufletul de acasă.

Bărbatul înșală pentru că (atenție!) femeia de acasă este mult prea cicălitoare. Și când am spus asta, n-am aruncat neapărat toată vina asupra femeii. Că poate ar fi fost mai indicat să-i spună ce-l deranjează și să plece în cazul în care nu se mai poate face ceva. O femeie ce te cicălește toată ziua, de când ajungi acasă și până închizi ochii să dormi, nu face nimic altceva decât să-l îndepărteze și, uneori, să îl arunce în niște brațe care par a-i oferi înțelegere.

Bărbatul înșală pentru că încă nu a învățat să comunice eficient într-un cuplu. Din păcate, unii dintre bărbați cred că un futai îți rezolvă toate problemele de acasă. Și când ajuns înapoi la femeia sa, își dă seama că nu s-a rezolvat nimic. Însă, tot pe seama imaturității, nu știe să-i comunice acesteia ceea ce simte că nu merge între ei și împreună să încerce să rezolve micile lipsuri.

Acum, nimic din ce am spus nu justifică infidelitatea. Însă am încercat să-mi dau seama de ce am înșelat eu atunci când am făcut-o. Da, nu este surprizător că, acum ceva vreme, am călcat și eu strâmb. Până la urmă, important este să înveți ceva din greșelile astea.

Și, încă ceva, dragi femei – nu mai generalizați că toți bărbații înșală! Sau că toți vă înșală. Și știți de ce? Pentru că sexul din buletin nu prea are treaba cu asumarea unor responsabilități, tăria de caracter, onestitatea și respectul. 🙂