V-ați întrebat vreodată de ce unele femei se schimbă radical după ce se căsătoresc? Este o întrebare la care mă gândesc de ceva timp și la care încerc să găsesc un răspuns. Noi, femeile, avem tendința să dăm vina pe el pentru tot ceea ce nu merge în relația noastră, dar oare chiar așa o fi?
Haideți să vă spun ce cred eu, e doar o părere personală așa că vă rog să nu mă „blamați” foarte tare.
Eu cred că fac parte din categoria femeilor pe care căsătoria a schimbat-o în bine. Cel puțin, mă străduiesc să fie așa. Cred că o femeie care își doresțe armonie și dragoste trebuie să facă tot posibilul să dăruiască, la rândul ei, înțelegere și pasiune. Ne „plângem” că ei nu mai sunt la fel, că se uită după alte femei și că nu sunt mulțumiți de ceea ce facem noi. Ok, dar oare nu este vina noastră? Cred și susțin cu tărie că niciun bărbat nu se uită în altă parte dacă acasă are tot ce îi trebuie! Comportamentul lor este direct proporțional cu al nostru, deci haideți să fim un pic mai indulgente atunci când „aruncăm” vina pe ei.
Am văzut o grămadă de cazuri în care femeile s-au schimbat radical după nuntă, au renunțat să se mai aranjeze, au început să se îngrașe excesiv și culmea este că multe dintre ele dau vina pe soț. Nu este ok fetelor! Nu cred că există bărbat care să nu fie mândru atunci când are alături o soție aranjată, care are grijă de imaginea și aspectul ei exterior. Eu cred că poți avea rolul de soție iubitoare și cel de amantă pasională în același timp. Totul e să știi cum să le împaci pe amândouă în așa fel încât să îți iasă perfect! O să spuneți că e imposibil. Greșit! Nimic nu e imposibil dacă iubești persoana de lângă tine și dacă ții cont de dorințele sale! Faptul că tu ai grijă de aspectul tău este ceva ce faci pentru tine în primul rând și de aceea e important să înțelegi că nu e ok să te plafonezi. Nu lăsa rutina să te prindă, pentru că anii trec și o să te trezești, la un moment dat, că nici nu o să știi ce te-a lovit atunci când el o să plece pentru că a găsit ceva mai bun.
Nu încerc să conving pe nimeni că eu sunt perfectă, departe de mine gândul ăsta! Ceea ce încerc eu să vă spun este că noi ar trebui să ne străduim mai mult în relațiile noastre, să lăsăm falsele lamentări și să încercăm să înțelgem așteptările și nevoile partenerului nostru. Bineînțeles că este valabil și pentru ei, nu zic că ei sunt perfecți! Până la urmă de asta suntem doi, ca să ne completăm și să încercăm ca relația noastră să fie una aproape de perfecțiune!
Articol scris de Andreea în rubrica „Și cititorii devin scriitori”