Dacă ne-am iubi cu aceeași intensitate cu care ne-o tragem, cu siguranță, am fi mult mai fericiți. Din obișnuință, ne oprim la sex care, fără discuție, este mult mai ușor decât iubirea. Sexul, în general, nu necesită respect, nu necesită sinceritate, nu necesită sacrificii și compromisuri, ci doar doi oameni cu chef de tăvălit.

Dacă ne-am iubi așa cum ne futem, adică la fel de intens, cu la fel de multă pasiune, cu multă atenție astfel încât să ne simțim bine amandoi, am fi mult mai fericiți. De iubire, unii fug de mănâncă pământul. Când vine vorba despre sex, se bat să ajungă în față, să prindă și ei o partidă.

Dacă am lăsa iubirea la fel de liberă cum ne lăsăm hormonii, am învăța să ne iubim în fiecare zi și am înțelege că de unii singuri nu putem obține fericirea. Ca atunci când faci sex – dacă lucrezi în echipă, se lasă o seară fierbinte tare. Dacă ești egoist, celălalt va rămâne nesatisfăcut.

Dacă am simți să iubim la fel de des precum simțim că am vrea să ne-o tragem, poate că nu ar mai exista cupluri care și-o trag bine, dar rămân corijenți la iubire. Poate n-ar mai exista cupluri care rămân doar cu nopțile fierbinți și zilele reci. Poate. Dacă am înlocui „vreau să te fut” cu „vreau să te fac fericit/ă”, sunt sigur că ar fi mai multe zâmbete în lumea asta.

Dacă am trece sexul ca nevoie secundară și iubirea i-ar lua locul, acolo, pe prima poziție, am fi oameni fericiți, care nu se tem să își deschidă sufletul în fața celui din față – spun asta, pentru că atunci când facem sex, consider că n-avem timp să mințim. Dacă ne-am iubi ca atunci când facem sex, n-am mai vorbi atât de mult, ci am trece direct la fapte. Doar știm că faptele ne arată de ce vorbele nu înseamnă nimic.

Tot ce trebuie să facem este să ieșim din zona de confort, din zona aceea în care nu trebuie să facem mare lucru, să ieșim și să începem să iubim cu la fel de mult patos ca atunci când facem lucruri de oameni mari.