Mi-am pus cafeaua în filtru, iar, între timp, până când va fi gata, m-am dus să fac un duș. După conversația cu ea, inexplicabil, simțeam nevoia unui duș rece, cât să-mi revin. Femeie asta avea ceva care îmi fura gândurile. Futu-i! Chiar e rece apa! Ca atare, mă spăl repede, mă șterg și mă grăbesc să-mi torn o cană de cafea fierbinte.

Mi-am aprins o țigară și, cu privirea fixată pe-o placă de gresie, am început să mă gândesc la propunerea ei – cea de a ieși, pe seară, cu ea în oraș. Dacă ies și iar mă îndrăgostesc de o femeie nepotrivită? Dacă reușește, prin metode știute doar de ea, să-mi intre pe sub piele și să-mi fută mintea atât de bine încât să-i cad la picioare? Dar dacă nu ies și pierd șansa mea la fericire, va fi mai bine? De-a lungul experiențelor mele am învățat că zicala „Dacă nu riști, nu câștigi” are aplicabilitate în viața reală. Ce-i drept, și când pierzi riscând, simți că îți fuge pământul de sub picioare și nu vei mai putea să te ridici vreodată. Băga-mi-aș! M-am ars la deget cu țigara, căci eram mult mai concentrat să pun în balanță opțiunile decât să fumez.

Iulia, ce-mi faci tu mie! Și cum ai reușit tu să-mi sfidezi propriile legi ale firii, eu fiind sigur că știu să diferențiez sexul făcut doar din plăcere și nevoie de cel făcut din dragoste? Cum ai reușit ceea ce multe altele n-au putut? Ah, probabil dacă ai auzi întrebarea, ai spune că ești mai bună decât ele și de aici puterea asta a ta.

Ok, am să ies cu ea la cafea. Ș-am să văd ce se va întâmpla. Degeaba mă feresc, căci de ce-ți este teamă nu vei scăpa decât dacă înfrunți situația. Îl sun pe amicul meu, cel care mă chemase la o băută și-i spun că nu voi mai veni. S-a prins că-i ceva la mijloc și că-l mințisem când i-am spus că n-am chef să ies azi, dar n-a zis nimic. Așa-s prietenii – și când n-ai vrea, ei știu totul.

După ce am terminat de vorbit cu amicul ăsta al meu, am sunat-o pe Iulia să-i spun ce am decis. Cred, totuși, că este foarte posibil să fi fost ultima noapte de sex nebun și să am parte de prima noapte de dragoste intensă.