Dacă vreți să mentineți o relație atunci:

Comunicați, oamenilor! Vorbiți unul cu celalalt – despre cele bune, cele rele, cele care vă fac fericiți ori vă supăra. Nu adoptați atitudinea „masa tăcerii”, pentru că celălalt nu va putea ghici ce v-a deranjat. Fiți, înainte de toate, cei mai buni prieteni care nu se tem să își spună ofurile. Acceptați că dacă pe voi nu vă deranjează un lucru, pe celălalt s-ar putea să îl supere. Tocmai, secretul este să acceptați că sunteți diferiți și să vă bucurați de diversitate. Altfel, v-ați plictisi!

Construiți încrederea reciprocă. Sunteți doi, trageți împreună, conlucrați până când ajungeți să aveți încredere unul în celălalt. Să nu distrugeți cu dubii inutile ceea ce ați construit cu dragoste. O iubire, dincolo de altele, înseamnă și libertate. Aveți încredere în omul din fața voastră – nu oarbă, ci acea încredere pe care, în timp, v-a câștigat-o.

Fiți onești și loiali. Nu vă furați singuri pălăria, nu vă prindeți urechile în minciuni inutile. Să știți că adevărul gol-goluț este mult mai bun decât orice minciună îmbrăcată în cuvinte frumoase. Trebuie să înțelegeți și să acceptați că uneori adevărul poate deranja, dar, dacă ar fi să alegeți între un adevăr brut ce deranjează puțin și o minciuna ce ajunge să doară, ce ați alege?

Faceți-vă timp unul pentru celalalt. Chiar dacă trăim în secolul vitezei, în care suntem tentați să tratăm aspecte importante cu superficialitate, voi acordați-vă puțin timp de petrecut împreună. Renunțați la cei 50 de lei în plus pe care i-ați câștiga făcând ceva anume și câștigați sufletul persoanei de lângă. Banii sunt importanți, dar fericirea este inestimabilă. Îmbrățișați-vă, sărutați-vă, urați-vă o zi bună atunci când plecați către treburile voastre. Lucrurile mici fac o mare diferență când ai o relație.

Fiți conștienți că nu veți avea doar zile senine împreună. Important este să găsiți acea umbrelă sub care să stați amândoi și să vă ferească de furtuni. Luptați amândoi pentru fericirea în doi. Când doar unul trage, veți fi sortiți eșecului. Învățați să nu dați dracului totul atunci când devine puțin mai greu. Lucrurile grele, de cele mai ori, aduc, după o vreme, mari bucurii și satisfacții.

Iubiți-vă ca doi nebuni! Oriunde, oricând, oricum – atât timp cât vă simțiți bine împreună, nu contează modul în care vă iubiți! Fiecare cuplu are modul său, iar important este să găsiți acel fel care vă bucură pe amândoi!

Aveți grijă de voi și de relație!

Deși este un roman, îți recomand cele două volume din „Jurnalul unui Adam”, pentru că vei înțelege cum gândește atât femeia, cât și bărbatul în anumite situații limită. Ai transport gratuit dacă le comanzi de aici – http://bit.ly/2mDsa3E!