Femeia de peste drum nu este mai bună decât femeia de alături!

Bărbate, știu că gazonul pare mai verde la vecinul de vizavi. Știu și că cea de peste drum pare mai înțelegătoare, mai frumoasă, mai respectuoasă. Știu că e posibil să crezi că te va aprecia mai mult decât o face femeia de alături. Dar, te întreb, ești sigur că așa va fi? Știu că n-ai avut certuri cu vecina așa cum ai avut cu iubita ta și poate de aici mirajul unei aparente fericiri mai mari. Însă, zic eu, cu cât petreci mai mult timp lângă un om, cu cât îl cunoști mai bine, cu atât ești tentat să crezi că un altul e mult mai bun.

Din experiența mea, niciodată nu a fost așa. Am renunțat la femei care mă iubeau pentru altele care păreau că m-ar putea iubi mai mult. Oricum, m-am înșelat și am rămas cu buza umflată. Acum, tu poți încerca, nu te oprește nimeni. Doar ai grijă să nu regreți!

Eu îți spun cum am perceput aceste experiențe, două la număr. Am realizat că femeia alături de care ai trecut prin obstacolele pe care le întâlnești într-o relație este mai hotărâtă să te iubească pentru ceea ce ești. Cea de peste drum nu îți asigură acest lucru. Știu, vei spune că până nu încerci, nu ai de unde să știi. Îți dau dreptate, dar gândește-te la tine, la cât ai investit în ceea ce ai deja. Crezi că oricine ar face-o?

Eu nu aș da problemele în doi pentru femeia de peste drum, pentru că, riscând să greșesc cu următoarea afirmație, sunt conștient că și acolo vor apărea altele. Vreau să construiesc o relație cu femeia de lângă mine, să rezolv ceea ce nu merge, nu să schimb o iubire pentru o aparentă potrivire. Când voi simți că totul s-a terminat, voi spune și voi pleca să caut ceea ce am nevoie. Până atunci, femeia de alături este de mii de ori mai bună decât vecina de alături!