Poate că jurământul, când ne căsătorim, nu ar trebui să includă – „până când moartea ne va despărți”, ci „până când minciuna ne va despărți”. Sau amândouă. Nu de alta, dar cred că mai repede desparte minciuna, nu moartea.

Orice relație începe frumos, cu patos, cu planuri și drumuri comune, dar totul se destramă sub greutatea unei minciuni ce are puterea de a spulbera sufletul celui mințit. Chiar dacă, la început, nu pare, o relație se stinge, puțin câte puțin, cu fiecare mică minciună pe care i-o îndrugi celuilalt. Plus că, de cele mai multe ori, te dai singur de gol, căci te lasă memoria.

Când alegi un om, alege să fii sincer față de el, indiferent de consecințe. Da, doi oameni poate că nu se potrivesc, poate că nu-și mai pot vorbi din priviri, poate că nu-și mai pot potrivi mâna în mana celuilalt, poate că nu se mai simt intimi, poate că suflete lor și-au întors spatele unul altuia. Toate acestea plus multe altele sunt foarte posibile și, în definitiv, firești. Dar minciuna nu are nicio scuză, căci reprezintă o alegere făcută în mod conștient, știind că, într-un final, va produce durere.

Așadar, hai să fim împreună până când minciuna ne va despărți. Dacă nu va reuși, atunci putem purcede la partea cu „până când moartea ne va despărți”.

Astăzi, bărbații se cred mai bărbați dacă au o amantă ori o relație paralelă. Femeile se cred mai femei dacă găsesc prostul ușor de prostit care le poate oferi siguranță materială.

Astăzi, avem tot mai multe măști pe care le folosim să ne atingem scopul. Tot mai puțini se iubesc sincer, iar numărul celor care se iubesc din interes fiind în continuă creștere – interesul poartă fesul, nu?

Alege să iubești așa cum îți dictează sufletul și să fii sincer față de cel din fața ta. Adevărul nu este întotdeauna plăcut și nici nu trebuie, dar este mereu recomandat!