Dorul este o manifestare perfect normală a iubirii amestecată cu o oarecare distanță între două trupuri, nu între două suflete. Suflete dacă-s la distanță nu-și mai duc nici dorul, nici grija, ci privesc inerte la tot ce se întâmplă între cele două trupuri.

Repet, dorul fără iubire nu există – cu cât este mai mare iubirea, cu atât și dorul. Și, deseori, se simte ca un gol nu-n stomac, nu-n suflet, ci în întreaga ființă. Ca o neîmplinire de care-ți aduci aminte în fiecare zi. Când ți-e dor, numele persoanei iubite devine stimul de fiecare dată când îl auzi, fie și întâmplător ori din coincidență de nume. Când ție dor, arzi pe dinauntru, îți dorești ca timpul să capete valențe de pe repede înainte, astfel încât să vină clipa când cele două trupuri se așează lângă cele două suflete – adică la câțiva centimetri distanță – și se îmbrățișează pătimaș.

Dorul alimentează fantezii, dorințe ascunse, intenții sincere și, desigur, este proba timpului la care sunt supuși oamenii. Cine se iubește sincer, în cele din urmă, va accepta dorul ca fiind parte din iubire. Cine se iubește închipuit, va fi ars de dor și va alege o persoană mai la îndemână. Cred că multe relații la distanță se încheie de când apare dorul, pentru că unul dintre cei doi renunță.

Dacă o iubești, de ziua DORului, de astăzi, DORește-o mai mult în viața ta, chiar dacă ești nevoit să treci peste nopți cu totul și cu totul goale, peste zile seci în care tot ce-ți dorești este prezența ei. Dacă o iubești, drag bărbat, învață și acceptă că iubirea nu este ușoară. Ca aproape orice lucru capabil să te aducă pe culmile fericirii. Așa-s ele, lucrurile acestea bune, sunt greu de obținut, dar, la final, vei constata că a meritat tot efortul depus.

Cartea Jurnalul unui Adam – volumul 1 o găsești aici: 
http://bookzone.ro/produs/jurnalul-unui-adam/

Pentru iubire trebuie să lupți mai întâi cu tine însuți, iar, mai apoi, cu ceea ce te înconjoară. DORește-o nebunește și, de fiecare dată când vă vedeți, transformă acele clipe în amintiri frumoase ce pot fi luate în bagaj când vă vine timpul să vă luați rămas bun pentru o perioadă de timp.

De astăzi, DORește-o mai mult, mai sincer, mai hotărât!

P.S.: am văzut că multă lume a scris despre dor. Cam așa se întâmplă în blogosferă, însă luați ce-i bun de la fiecare. 🙂