Serios, nu toate plecările înseamnă un gol în suflet, un minus în viață. Unele chiar sunt binevenite și-ți vor aduce liniște. Poate că-ți face o favoare lăsându-te. Cât vrei să te mai minți că ești fericită lângă el? Cât vrei să te mai minți că ești fericit lângă ea?

Oamenii, inevitabil, dezamăgesc. Cine nu a făcut-o până acum, o va face în viitor chiar dacă pare greu de crezut. Chiar fără să vrem, fără să realizăm, îl dezamăgim pe cel de lângă. Uneori, îl ruinăm de-a binelea. Poate că singura explicație logică este shit happens.

Dragă femeie, dragă bărbate, tu cum mai stai cu sufletul? Dacă-i totul bine, atunci mă bucur și-ți urez și la mai mult bine. Dacă-ți este rău, nu vrei să schimbi motivul nefericirii tale în loc să te schimbi tu? Ai dubii, lămurește-le! Ai ceva de spus, spune-o frumos! Dacă nu găsești curaj să plec, pentru că simți că nu știi încotro să apuci, gândește puțin – este mai bine să te doară în fiecare zi prezența cuiva decât să te doară absența celuilalt?

Omule, ridică-te de jos, scutură-te și ieși în lume, conștient că meriți să fii al naibii de fericit! Nu merită să suferi pentru cauze pierdute, pentru oameni care nu-ți aduc nimic bun. Nu merită să încerci să schimbi un om doar pentru că-l iubești, căci dacă te iubea în egală măsură, totul era frumos și nu se ajungea aici.

A plecat înaintea ta? Foarte bine! Poate că ți-a făcut o favoare. Faptul că a găsit pe altcineva, faptul că a renunțat la tine pentru un portofel mai gros ori pentru niște sâni mai mari, să fim serioși, chiar ai câștigat nițel timp pentru a-ți pune gândurile în ordine! Omul ăla, mai devreme sau mai târziu, te lăsa baltă. A plecat fără să-ți dea explicații? Nu-i nimic, deși știu că vrei cu disperare răspunsuri – nu căuta răspunsuri care nu există, ci înțelege că n-ai valorat mai nimic. Asta vrei, să nu reprezinți mare brânză pentru celălalt? Ok, alegerea este în mâinile tale.

Nu ți-o spun cu răutate, ci pentru că, acum ceva vreme, am trecut pe aici!

Și m-am ridicat mai puternic, mai frumos și plecarea ei a fost cel mai bun lucru ce mi se putea întâmpla în acea perioadă!