Draga mea, începe primăvara! Ș-afară și, sper, și la tine-n suflet. Ți-aș putea ura multe, de bine, de realizări, de fericire, de dragoste, de toate felurile. Mă voi abține să fiu în rând cu toți cei care-ți urează la mulți ani doar pentru că așa obișnuim să vă spunem de 1 Martie. Sau de 8 Martie. Sau de ziua ta fie de naștere, fie onomastica.

Eu îți doresc un bărbat care să nu-și aducă aminte de tine doar în astfel de momente, căci unul care-și aduce aminte de femeia de acasă doar când își vede prietenii cumpărând mărțișoare, nu te merită. Desigur, nu te merită dacă nu faci și tu la fel ca el. Îți doresc un bărbat care consideră fiecare zi alături de tine o binecuvântare, nu doar zilele de genul. Unul care-și aduce aminte de tine în fiecare zi, de fiecare dată când simte parfumul tău purtat de altă femeie, de fiecare dată când vede culoarea ta preferată pe hainele altor femei. Unul care-și aduce aminte de tine de fiecare dată când trece prin locurile voastre, care-și aduce aminte unde v-ați sărutat prima data, unde ați râs cu poftă, unde v-ați certat și unde v-ați împăcat.

Îți doresc un bărbat cu ținere de minte. Și ținere de tine. Nu unul uituc. Nu unul care-și aduce aminte doar când trebuie, doar când societatea o cere insistent. N-ai avea ce face cu un asemenea bărbat. Eventual, doar să îți pierzi timpul dacă asta este ceea ce vrei.

Sper să primești flori, fiori, dulciuri și orice alte obiecte simbolice. Să nu-ți dorești cadouri scumpe, căci acelea pot fi reproșate. Să ți le cumperi singură, căci unei femei îi stă bine când își cumpără singură ceasul, poșeta, hainele, pantofii și parfumul. Te-ndemn să fii femeie, nu coș de cadouri!

Îți doresc să ai parte de primăvară și-n suflet, nu doar afară!

Mă înclin, scumpă femeie!

Îți mulțumesc pentru că, pur și simplu, exiști!