Învaț-o să se iubească!

Există femei care nu au încredere în ele, femei care habar nu au cât valorează, femei care se subestimează pentru că nu se pot privi obiectiv. Există multe femei triste și nehotărâte care încearcă să ascundă lucrurile astea sub machiaj sau sub inabordabilitate.

Dar dacă tu ești iubitul unei astfel de femei, dacă o iubești sincer, dacă îi vrei binele și vrei să o faci fericită, atunci nu ai de făcut decât să o înveți să se iubească și pe ea, mai mult de cât te iubește pe tine.

Bărbatul unei astfel de femei o va conduce în fața oglinzii și îi va descrie în amănunt ceea ce vede el, din exterior – atât cele bune, cât și cele rele, căci opusurile coexistă într-un om. Și, după ce i-a descris el, o va încuraja să se privească în oglindă cu dragoste, cu stimă și să tragă concluziile corecte. O va învăța subtil să nu își mai ascundă calitățile de teamă că cei din jur vor considera că se laudă și nici să își urască defectele de teama că lumea exterioară o va judeca aspru pentru ele.

Un om, fie el bărbat ori femeie, este frumos atât timp cât este bun. Iar valoarea sa va fi văzută doar de alți oameni buni, capabili să înțeleagă că avem cu toții defecte, nu doar calități.

Un bărbat o va învăța pe a femeie să nu se mai subestimeze în fața altor femei, indiferent dacă există o diferență fie fizică, fie intelectuală. Subtil, el o va covinge pe ea să transforme subestimarea într-o competiție doar cu ea însăși pentru a deveni tot mai bună pe zi ce trece. Mai bună pentru ea, nu pentru alții.

O va înțelege când se plânge și niciodată nu îi va spune că doar oamenii slabi plâng. Ar fi o prostie! Oamenii slabi se ascund și rămân pe loc, oamenii puternici își șterg lacrimile, se ridică și devin mai puternici.

Un bărbat care își iubește femeia îi va fi confident, iubit, amant și tot ce mai vrea ea. O va încuraja să își îndrepte spatele indiferent de ce greutăți îi atârnă pe umeri, să își pună cea mai frumoasă rochie și cei mai frumoși pantofi cu toc și să iasă în lume – cu privirea înainte și mândră de ceea ce este ea.