Dacă doar ţi-aş pune-o, în scurt timp, m-aş plictisi de tine. Nu neg că ţi-aş pune-o în fiecare zi şi noapte, în pat, pe parchetul rece, în cadă, pe blatul din bucătărie, pe canapeaua din sufragerie, din picioare. Dar, în scurt timp, m-aş plictisi de tine, de aceleaşi gemete, de aceleaşi poziţii, de aceleaşi interjecţii, de câte ori spui „Dumnezeule!” şi ai deveni o pierdere de timp pentru că, deşi te-aş fi putut schimba după trei nopţi, nu am făcut-o.

Dacă te-aş ţine doar în pat şi ţi-aş lăsa la uşă sufletul, ai deveni o pierdere de timp. Sexul este bun, este plăcut, dar după atât sex, ce fac dacă am patul plin şi sufletul gol? Degeaba ştiu arcurile patului de noi dacă nu vorbeşte întregul apartament despre povestea noastră. Nu mai caut femei pe care să le fac uitate a doua zi, ci am nevoie de o femeie care să mă facă să uit de mine şi să-mi amintesc mai des de ea.

Dacă aş bea vin cu tine doar înainte să ţi-o pun, iar ai deveni o pierdere de timp. Îmi place vinul şi când vreau să-mi deschid sufletul, când vreau să vorbesc despre temerile mele, despre eşecurile mele, iar dacă noi doar ne-o punem, când aş putea să-ţi spun toate astea? Degeaba tot schimbăm poziţia dacă nu schimbăm şi nişte vorbe când nu ne-o punem. Cu tine vreau să beau, după vinul de aseară şi cafeaua de dimineaţă, să nu fiu nevoit să pornesc televizorul pentru a acoperi liniştea apăsătoare din casă.

Cu toate că aş simţi plăcere când ne-o punem, dacă nu aş simţi şi emoţie, ai deveni o pierdere de timp. Plăcere simt câteva minute, zeci de minute, în funcţie de context, însă cu emoţiile pot rămâne o întreagă viaţă. Şi ce combinaţie este plăcerea şi emoţia! Iar plăcere pot simţi cu mai multe femei, însă doar cu tine vreau să simt emoţia ce-mi dă fiori pe şira spinării.

Sexul nu a fost niciodată o problemă, nu am dus lipsă de oportunităţi, dar când a venit vorba de iubire, de prea puţine ori am putut spune te iubesc. Sex am avut suficient, iubire nu.

Iar tu nu eşti o oarecare, un trofeu, o aventură, o distracţie, o pierdere de timp. Nu vreau să-mi pierd timpul cu tine, ci lângă tine. Iar dacă va fi cazul, sunt dispus să pierd o viaţă întreagă lângă femeia pe care o iubesc.