Andra, m-am gândit și răzgândit dacă să-ți dau și mai multe explicații, să-ți vorbesc despre femeia trofeu, despre bărbatul câine, despre femeia adevărată și despre bărbatul cel puțin la fel de adevărat ca femeia de lângă el. Și, văzându-ți baterea de aripi mai mult în gol, ia de aici!

Fie că vă place sau nu, deși e mai greu cu recunoscutul, în ochii unui bărbat, la început, femeia este un trofeu. Ți-am explicat și de ce este așa atunci când ți-am spus că, la un moment dat, femeia este un trofeu. Știu că, în general, femeia nu se mulțumește cu statutul acesta, dar nu ar trebui să-și facă multe griji pentru că va veni momentul când toată viața ei se va rezuma la unul, și toata viața unuia la ea. Eu nu vreau o femeie pe care s-o modelez cum vreau, cu care să fac armată, pe care s-o fac să se simtă mai inferioară. De fapt, nu vreau o femeie inferioară mie, ci una care știe al naibii de bine ce-i de capul ei.

Hai să-ți mai spun ceva: există bărbați care latră cu speranța că vreuna se va îndura de ei. Săracii! Ăștia-s ăia care caută proaste, căci femeia inteligentă îi descurajează, îi pune cu botul pe labe. Ăștia sunt cei care vor spune despre mine sau despre cei ca mine că suntem misogini, că aberez, că nu au ce citi și așa mai departe. Nu sunt misogin, Andra, căci pentru mine femeia este o ființă indispensabilă existenței mele. Și la propriu, și la figurat.

Apoi o femeie adevărată, fie ea golancă sau nu, este o femeie care nu va încerca să domine nimic, dar care nici nu se va lăsa dominată. Asemenea bărbatului cu ceva *oaie și creier, știe că egalitatea într-o relație înseamnă o liniște sufletească. Da, poate că-i va plăcea să domine-n dormitor, ceea ce nu este rău. Dar dormitorul este dormitor și viața este viață – există viață multă după dormitor. Ca bărbat, vreau pace în viață și război pe fronturi ce ne lasă pe amândoi cu răsuflarea întretăiată.

Eu am devenit domn după ce am fost porc, după ce am lăsat femei neîmplinite și uneori neterminate. Eram egoist și vedea femeia ca mijloc, nu ca scop. Însă, cu trecerea timpului și coacerea creierului, am devenit mai selectiv când vine vorba de femei și mai devotat când aleg una. Și am devenit bărbat după ce am înțeles că joaca cu o femeie, rămâne joacă în cele din urmă.