beautiful_Lovers_Wallpaper_585603707

Nu căuta femeia perfectă, ci pe cea potrivită – oricum în cazul acesta va fi perfectă pentru tine. O femeie care se respectă și te respectă, care apreciază liniștea căminului şi nu haosul sufletelor, care știe să fie elegantă în modul în care se îmbracă, vorbește și se comportă şi-şi păstrează vulgaritatea pentru serile voastre. O femeie care te stimulează şi intelectual, dincolo de patul dormitorului.

Dar să nu ceri niciodată mai mult decât ceea ce poţi oferi tu, altfel devine un joc nu tocmai egal. Or frumuseţea jocului dintre un bărbat şi o femeie tocmai în asta constă – egalitatea în ochii, vorbele şi faptele celuilalt. Dacă ea ţi-a alungat furtuna din suflet într-o zi, fii calmul ei când lucrurile o iau razna. Dacă te-a lăsat să-i pătrunzi în suflet, deschide-ţi porţile şi invit-o să te exploreze – uneori fiindu-i ghid, alteori lăsând-o singură în cetatea ta ce poartă numele de Suflet.

Dacă uiţi de ea, nu-i cere să-şi aducă aminte nici măcar unde ţi-ai lăsat cheia de la apartament. Nu poţi cere, nu ai acest drept – nu vorbesc despre drepturile prevăzute în Constituţie, căci iubirea nu se raportează la acea Constituţie. Iubirea are o lege a ei, regulile ei, drepturile şi responsabilitățile ei. E important să înţelegi că atunci când îţi asumi o relaţie, mai ales dacă vă iubiţi, ai luat, printre altele, şi o oarecare resposabilitate de a-l face pe celălalt fericit.

Dacă privirile voatre vi se întâlnesc într-un vals, sufletele într-o îmbrăţişare pătimaşă şi trupurile într-o eternitate, atunci restul sunt simple detalii.